Az egészség és a fiatalság a testünket alkotó hatvanmilliárd sejt egészsége.

Minden testünket alkotó sejt megszületik, él, majd elpusztul. Élete során tápanyagokat és oxigént vesz fel, és salakanyagokat ürít. Az őt érő káros hatások eredményeképpen sérüléseket szenved, amely sérüléseket megpróbál kijavítani, vagy, ha ez nem lehetséges, lebontja önmagát.

Ha sejtjeink anyagcseréje megfelelő, ha képesek önmagukat megjavítani vagy akár megsemmisíteni, úgy sejtjeink és az általuk felépített szervek egészségesek. Ha ez így van, mi magunk is egészségesek és biológiai értelemben fiatalok vagyunk.
Ha azonban szervezetünk nem képes a sejtszintű regenerációra, akkor megindul az öregedés folyamata, és megbetegszünk.

A Sagona-Hinotori Dome helyreállítja a sejtek anyagcseréjét és energiatermelő képességét, ezáltal képessé teszi őket önmaguk regenerálására. A Hinotori Dome segítségével a sejtek képessé válnak arra is, hogy lebontsák önmagukat a megfelelő időpontban, új, tökéletesen egészséges sejteknek helyt adva a szervezetben.

A berendezés regeneráló, méregtelenítő és energiatermelést szabályozó mechanizmusa globálisan, a test egészét nézve is kifejti hatását:
Tisztít:
- az akár több évtizedes méreganyagok távoznak
Regenerál:
- fiatalító hatás
- egészséges bőr
- izomlazító, stresszoldó hatás
- immunerősítő hatás
- javul a fizikai teljesítőképesség
Fogyaszt:
- súlyvesztés
- alakformálás
- narancsbőr elleni hatás

 

Az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és a daganatos megbetegedések élettani háttere

Testünkben ún. fehér illetve barna zsírsejtek találhatóak.

Fehér zsírsejtek

A fehér zsírsejtek raktározási funkciót látnak el, míg a barna zsírsejtek (minimális raktározó funkció mellett) alapvetően a zsírégetés folyamatáért felelősek.

A vízben nem oldódó mérgek (nehézfémek, dioxin stb.) minden esetben a fehér zsírsejtekben tárolódnak el. A szervezet ugyanis a mérgező, de vízben nem oldódó (azaz a vizelettel nem üríthető) mérgeket zsírral veszi körü), hogy az sejteket megóvja a mérgezéstől.

A fehér zsírsejtek (tulajdonképpen: a "háj") először a hajszálerekben, majd a belső szerveken rakódnak le. Ekkor beszélünk zsigeri zsírról. (Ez a zsigeri zsír sajnálatos módon önmagában a stressztől is ki tud alakulni, a táplálkozástól függetlenül.) A klasszikus zsírpárnák (pocak,úszógumi stb.) csak akkor jelennek meg, ha a szervezet "belül" (vagyis a hajszálerek és a szervek falán) már zsírokkal telített.

A minimális, akár a kívülről még csak nem is látható elhízás is az erek szűkületéhez vezet tehát, ami pedig szükségszerűen a vérnyomás megemelkedéséhez vezet. Ha ez a megemelkedett nyomás tartósan fennáll, a hajszálerek sejtjei roncsolódnak. Ha ezek a sejtek "kipukkadnak", a sejten belüli folyadék, a plazma bekerül a véráramba, majd átszivárog a keringésen kívüli térbe, nagymértékben savasítva a szervezetet. Ezt követően károsodnak a zsírsejteket tartó kollagén rostok, és kialakul a cellulitisz.

A fehér zsírsejteknek van egy olyan sajátos tulajdonsága, hogy eredeti méretének akár ötvenszeresére tud nőni! A gigantikus méretűre növekedett zsírsejtek szabad szemmel is jól láthatóak cellulitisz esetén.

A fehér zsírsejtek két tulajdonságukban kísérteties hasonlóságot mutatnak a daganatos sejtekkel. Egyrészt, több tucat különböző mérgező anyagot termelnek, másrészt pedig sajnálatos módon képesek osztódni! A zsírsejtektől ugyan nem rettegünk, pedig a rákos sejtekhez hasonlóan, (ám azoknál jóval kevésbé látható módon) ugyanúgy alattomos rombolást végeznek az emberi szervezetben.

A nem megfelelő táplálkozás mellett sajnos egy, az emberiség történelme szempontjából újnak tekinthető faktor, a konstans stressz is (egyéb lényeges következmények, mint például az immunrendszer gyengülése és a daganatos sejtek kialakulása mellett) a fehér zsírsejtek felszaporodásához, vagyis az elhízáshoz vezet.

A barna zsírsejtek

Minimálisan ezek is tárolnak energiát, ám elsődleges feladatuk ezzel pont ellentétes: a barna zsírsejtek felelősek az energia felszabadításáért, vagyis a zsírégetésért.

Sajnos a különböző stresszfaktorok csökkentik a barna zsírsejtek számát. Mivel a zsírégetési kapacitás csökken, a (fehér) zsírsejtek nagyobb mennyiségben tárolódnak, az egyre halmozódó zsigeri zsírraktárak pedig egyebek közt olyan mérgeket termelnek, amelyek tovább pusztítják a barna zsírsejteket...

Az elhízás ördögi köre

Az elraktározott fehér zsírok a hosszú időre a hűtőszekrényben felejtett élelmiszerekhez hasonlóan maguk is elkezdenek avasodni, megromlani: valójában oxidálódnak. Az oxidálódott zsír azután még sokkal több mérget szabadít fel!

A barna zsírsejtek ideális esetben elégetnék a tartalékokat, ám a nem megfelelő élethigiéné (helytelen táplálkozás, mozgáshiány, környezeti szennyezések, stressz) eredményeképpen hatékonyságuk és mennyiségük csökken.

A nem megfelelő élethigiéné kapcsán említett faktorok a vegetatív idegrendszer szimpatikus oldalát aktiválják, ami stresszhormonok (adrenalin, noradrenalin) kiválasztásához vezet. Az hajszálerek beszűkülnek, a vérkeringés elégtelenné válik, a testőmérséklet pedig csökken, így a sejtek anyagcseréje drasztikusan romlik. A sejtek tehát nem jutnak elég oxigénhez! Mindez katasztrofális hatással van a sejt egy bizonyos alkotóelemére, mely számára elengedhetetlen az oxigén: a mitokondriumok sorvadni kezdenek! Ha mitokondriumok pusztulnak, a zsírégetésért felelős barna zsírsejtek maguk is sorvadásnak indulnak.

Amennyiben egy sejtben a mitokondriumok működésképtelenné válnak, a sejt nem tud energiát termelni, ezért glükózt, azaz cukrot fog használni, hogy energiához jusson. Ha egy ilyen egészségtelen sejt cukrot fogyaszt, akkor egyrészt osztódni, másrészt viszont működő mitokondrium hiányában nem képes elpusztítani önmagát, "halhatatlanná válik": létrejön a rákos sejt!

A mitokondriumok pusztulása pedig - megint csak - a zsírégetésért felelős barna zsírsejtek számának csökkenéséhez vezet. Ezáltal a zsírégetés hatéskonyságának tovább csökken, és még több fehér zsír raktározódik a szervezetben. A fehér zsírsejtek szűkítik a hajszálereket, rákkeltő mérgeket termelnek, a stressz hatására pedig folyamatosan magas lesz a vércukor szinjte, így a hasnyálmirigy előbb-utóbb elfárad, és képelenné válik elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű inzulin előállítására.

A helytelen életmód (táplálkozás, mozgás, folyamatos stressz stb.) tehát rossz vérkeringést, és a testhőmérséklet csökkenését eredményezik. Mindez sejtszintű oxigénhiányhoz, illetve csökkent hulladékürítési képességhez vezet. A vér pH-ja csökken (a szervezet savasodik), az immunrendszer gyengül, az oxigént igénylő mitokondriumok (el)sorvadnak. Citokrom-C nem termelődik, a programozott sejthalál nem megy végbe, vagyis a sejtek megújulása nagyon nehézkessé vagy lehetetlenné válik. Ekkor a vérkeringés (a sejtek oxigénellátása) tovább romlik, a szervezet tovább hűl, és a kör folytatódik...

 

De mi vajon a megoldás?

Az egészség megóvásához, visszaszerzéséhez tehát csak egyetlen valódi út vezet: sejtjeink egészségéé!

A sejtek egészségének a kulcsa pedig a mitkondrium, mely vitálenergiát termel a szervezet számára, és helyreállítja vagy kiiktatja a hibás sejteket.

A modern kor embere azonban olyan faktoroknak (az elhízás okozta mérgek, a stressz nyomán keletkezett toxinok) van kitéve, melyek egyéb káros hatásaik mellett közvetlenül is pusztítják a mitokondriumokat.

Hogyan védhetjük ki ezeket a faktorokat? Hogyan állíthatjuk helyre a mitokondriumokat? Létezik-e olyan "csodaszer", mely magát a mitokondriumot javítja meg, hogy az aztán helyreállíthassa a sejtet, a szerveket és szervrendszereket, végső soron magát a szervezetet?

Igen, létezik, a Természet megalkotta. Ez a molekula(csoport) a hősokkfehérjék (heat shock protein) csoportja, mely minden élő szervezetben megtalálható, az egyszerű baktériumoktól az emberig.

A HSP70

A HSP70 a fehérjecsoport azon tagja, mely speciálisan az emberi sejtek sajátja; a 70-es szám a molekula tömegére utal.

hsp70

Amikor hárommilliárd-nyolcszázezer évvel ezelőtt a prokarióta és az eukarióta eletformák "házasságra léptek", vagyis a az oxigént használó mitokondriumok bekerültek a sejtekbe, az immáron a sejt egyik alkotóelemeként funkcionáló mitokondrium saját génállományának egy részét a sejtmagra "bízta". Vagyis ahhoz, hogy a mitokondriumot felépítő fehérjék eljussanak a mitokondriumhoz, a sejtmag segítsége szükséges. A sejtmag el is készíti a szükséges fehérjéket, ám ahhoz, hogy ezek a proteinek el is jussanak a mitokondriumhoz, illetve, hogy be is jussanak a mitokondriumba, szükség van egy speciális anyagra, mely elvégzi a transzportot.  Ezek a segédanyagok az ún. dajka-fehérjék, melyek egyéb fehérjéket szállítanak a mitokondriumnak, kis képzavarrak élve "megetetik" azt.

Az emberi testben ezt a szerepet a HSP70 nevű fehérje látja el. Ha a HSP70 kellő mennyiségben rendelkezésre áll, a mitokondriumok egészségesek és jól funkcionálnak, és képesek magát a sejtet regenerálni.

A HSP70 termelődése egyébiránt szoros összefüggésben van az életkorral. Az emberi test növekedésének befejeztéig, tehát körül-belül tizennyolc éves korig nagy mennyiségben rendelkezésre áll, az életkor előre haladt azonban mennyisége drasztikusan csökken. Miként azt elnevezése is mutatja, ez a protein egy meghatározott környezeti ingerrel áll szoros összefüggésben: a hő okozta sokkhatás eredményeképpen jön létre. Megfelelő hősokk esetén tehát felnőtt korban is nagy mennyiségben képes termelődni.

A HSP70 azonban nem csupán a mitokondriumokat szolgálja ki: magát az érintett sejtet is (legyen az az élő szervezet bármilyen sejtje) közvetlenül regenerálja. Ha tehát megfelelő mennyiségű HSP70 áll rendelkezésünkre, testünk anyagcseréje jó, szervezetünk regenerálódik, vagyis egészségesek és fiatalok vagyunk!

 

Sagona Hinotori Dome

Sejtszintű regeneráció

A Sagona-dome egy olyan speciális, hosszúhullámú infravörös fényt bocsát ki, mely egy meghatározott paraméterekkel bíró hő keletkezésével jár. A Sagona-dome által kibocsátott hő hatására nagy mennyiségű HSP70 keletkezik az emberi sejtekben.

Mindez a Sagona-dome gyártása során alkalmazott technológia következménye. A Sagona-dome fűtőpanelei ugyanis egy speciális, (részben organikus, részben ásványi összetételű) karbonszálas anyagból készültek, vagyis a kibocsátott hő tulajdonképpen "szén alapú". Mivel az emberi testnek ugyancsak a szén a meghatározó eleme, a hangvilla-effektus néven ismert jelenség eredményeképpen a Sagona-dome belülről, és teljes egészében felmelegíti az emberi testet; gyakorlatilag (beállítástól függően) hőemelkedést vagy lázat hoz létre.

Mivel a Sagona-dome és az emberi test azonos hullámhosszon van, a berendezés sejtszintű változásokat indukál.

Amellett, hogy a megemelkedett testhőmérséklet pusztítja a káros mikrobákat és a rákos sejteket, illetve fokozza az immunrendszer hatékonyságát, a Sagona-dome által kibocsátott hosszúhullámú infravörös elektromágneses sugárzás HSP70 termelődését eredményezi!

A Sagona-dome az egyetlen olyan berendezés, mely erre képes, és amely így (a mitokondriumok számát és hatékonyságát emelve ill. növelve) a szervezetet sejtszinten képes regenerálni!

Méregtelenítés

A szervezet sejtszintű regenerációja mellett a Sagona-dome másik fontos funkciója a méregtelenítés.

A méreganyagok ürítésének fő módja az izzadás.

Szaunázás, fürdőzés, gőzfürdőzés vagy sportolás alkalmával azonban csak a verejtékmirigyek ürülnek. A verejtékmirigyek által termelt izzadság összetétele (só, húgysav, ammónia, aminosavak, kálium, kreatin, karbamid, víz) a vizelethez hasonlít.

A legmérgezőbb, vízben nem oldódó, zsírral körülvett nehézfémek (molibdén, higany, alumínium stb.) azonban csak a zsírmirigyekhez kapcsodó ún. faggyús verejtékmirigyen keresztül képesek ürülni.

A faggyús verejtékmirigyek kizárólag intenzív sportolás (kb. húsz kilométert meghaladó távolságú futás!!!) eredményeképpen ürülhetnek. A hatalmas teljesítmény ugyanakkor az izomszövetek sérülésével is jár, illetve a a zsírszövetek lebontásra során tejsav, aktív oxigén és számos egyéb méreganyag termelődik.

A Sagona-dome tehát anélkül képes a zsírsejtekhez kapcsolódó faggyús verejtékmirigyeket (így a nehézfémeket) üríteni, hogy a szervezetben káros méreganyagok keletkeznének. Mintegy "mellékesen", a Sagona-dome közvetlenül is zsírt "éget": harminc pernyi használattal - beállítástól függően - akár 600 kilokalóriányi zsírtartalékot is eltávolíthatunk.

A Sagona-dome az egyetlen olyan eszköz, amely használata során termelődött verejtékből kimutathatóak a nehézfémek, a dioxin és az aktív oxigének egyik legmérgezőbb változata, a hidrioxil-gyök!

 

A Sagona-dome alkalmazása

A Sagona-dome-mal erős vagy gyenge hőhatásnak tehetjük ki szervezetünket.

Erős hőhatás

Amennyiben a berendezést 30-45 celsius fokon használjuk, a szervezetet hősokk éri. Ebben az esetben a következők játszódnak le az emberi testben.

A sejteken belül megindul a HSP70-termelés, így a mitokondriumok elkezdenek regenerálódni, illetve újabb mitokondriumok jönnek létre a sejten belül. Nagyszámú, hatékonyan működő mitokondriumok birtokában a szervezet sejtszinten kezdi megújítani önmagát (a sejtek helyreállítása vagy a programozott sejthalál által.)

Maguk a barna zsírsejtek is regenerálódnak, szaporodnak, vagyis idővel (kúraszerű alkalmazás esetén) hatékonyabbá válik a zsírégetés, és megindul a fogyás!

A mitokondriumok "felerősödésével' nő a szervezet energia-előállító kapacitása, (nő az ATP-termelés), vagyis növekszik a vitálenergia.

A hősokk hatására a szervezet negyvennyolc órán át termeli a HSP70-et, (mely fehérje mennyisége ekkor van a csúcson), majd az ezt követő öt nap alatt visszacsökken az eredeti szintre. (Kúraszerű alkalmazás esetén maga az alap-HSP szint is megemelkedik, azaz magasabb lesz, mint amekkora az a "nulladik" napon volt.) A hősokkot tehát terápia jelleggel heti egyszer alkalmazhatjuk.

Gyenge hőhatás

Ha a Sagona-dome 23-30 celsius fok közt üzemel, úgy a szervezetet nem éri sokk, sőt, ellenkezőleg: ez egy rendkívül relaxált állapotot eredményez.

A paraszimpatikus idegrendszer aktivizálódik, acetilkolin szabadul fel, és limfocita immunsejtek termelődnek. Ezen sejtek eltávolítják a táplálékokból visszamaradt hulladékot, a különböző sejthulladékokat, és a helytelenül működő (rákos) sejteket.
Ugyanakkor kitágulnak a hajszálerek, javul a vérkeringés, a test hőmérséklete emelkedik. A faggyúmirigyeken keresztül távoznak a nehézfémek a zsírmirigyekből.

A folyamat összességében az anyagcsere alapvető javulását eredményezi, ami megint csak a barna zsírsejtek regenerálódásához és szaporodásához, végső soron pedig fogyáshoz vezet.

Go to top