Az ózon

  • lebontja a peremetező/tartósítószereket
  • a nem bio élelmiszer öt perc alatt biová válik
  • fertőtlenít (alkohol, és egyéb vegyszer nélkül)
  • öt perc alatt lebomlik
  • távol tartja a penészt

 

ozone

 

A gázhalmazállapotú ózon O3 egy három oxigénatomból álló instabil molekula. Az egyik legerősebb fertőtlenítő és oxidáló anyag, amely sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór.

Azonnal oxidálja, azaz elpusztítja vagy semlegesíti a mikroorganizmusokat (baktériumokat, vírusokat, gombákat), a növényvédőszereket, az élelmiszerszínezékeket, az antibiotikumok maradványait, és általában véve minden mérgező anyagot. Az ózon még magát a klórt is semlegesíti, amely anyagot magát is fertőtlenítőszerként alkalmazzák.

A Sagona ózonozó berendezést a csaptelepre kell felszerelni. Az átfolyó víz meghajt egy apró generátort, így az eszköz külön energiaforrást nem igényel. Az ózonozó egyik állásában akadálytalanul átengedi a csapvizet, míg a másik állásában ózonnal dúsítja fel.

Az ilyen módon kezelt vízben az ózon mindenfajta mérget hatástalanít. Első sorban a vízben oldott klórt, mely ugyan elpusztítja a mikrobákat, ám a bélrendszerbe saját bélflóránkat is pusztítja.

Az ózonozott víz maga is fertőtlenítő, illetve mérgeket semlegesítő hatású. Ha az elfogyasztandó zöldséget, gyümölcsöt, húst stb. ózonozott vízzel mossuk le vagy abban áztatjuk, biztosak lehetünk benne, hogy táplálékunk valamennyi mérgező anyagtól mentessé válik.

Az ózon igen rövid időn belül "közönséges" kétatomos oxigénmolekulává alakul, így fertőtlenítő hatása elvész: az ózonozott vízzel kezelt élelmiszerek néhány percen belül fogyaszthatóak, felhasználhatóak, tárolhatóak.

A még ózont tartalmazó (frissen kezelt) víz közvetlen fogyasztása nem javasolt, belégzését pedig különösen kerülni kell. Néhány perc után azonban az oxidatív O3 molekulák közönséges kétatomos oxigénmolekulákká alakulnak, így az ózonnal kezelt csapvíz ezt követően fogyasztásra alkalmas, sőt, a klórt semlegesítő hatására tekintettel ez kifejezetten javallott is. (A jó minőségű ásvány és forrásvizek természetesen magasabb minőséget képviselnek, de a "közönséges", klórozott csapvizet mindenképpen érdemes ózonnal megtisztítanunk!)

A berendezés elsődleges felhasználási területe tehát az élelmiszerek megtisztítása a feldolgozásuk során hozzájuk adott méreganyagoktól. A gyümölcsök, zöldségek héjára különösen figyelni kell: ezek rendkívül mérgezőek az emberi szervezet, és az emberi szervezet bélflórája számára. Hasonlóképpen, az állati eredetű táplálékok is tele vannak az élelmiszeripar által alkalmazott gyógyszerekkel, mérgekkel, adalékanyagokkal.

Ezek a mérgek önmaguk is károsak, de lévén, hogy negatív irányban stimulálják az immunrendszert, aktív oxigén termelésére serkentve azt, egy másodlagos mérgező hatással is számolnunk kell.

Az ózonozóval ételeinket "kvázi bio" táplálékká nemesíthetjük, vagyis az eszköz nagyon komoly segítséget nyújthat az egészségünk megtartásáért, visszaszerzéséért folytatott harcban.

Az ózonozott víz számos egyéb módon felhasználható.

Az ózonozott vízzel mosott evőeszközök, vágódeszka, törlőrongy vagy az ózonozott vízzel áttörölt konyhapult mind sterilizálódik és tiszta lesz. A lefolyóból áramló kellemetlen szagok megszűnnek.

Az ózonozott víz mosásra, takarításra is alkalmas, általa a ruha fehérebbé válik, és megszabadítja azt minden baktériumtól, valamint a fekete penésztő l.

Az ózonozott víz kiváló a növények locsolására, illetve, ha a vázában ebbe állítjuk a vágott virágot, a víz nem tud romlásnak indulni, így a növény élettartama megnövekszik.

A még ózont tartalmazó víz közvetlen ivása ugyan nem javasolt, de rossz lehelet vagy fogínyvérzés esetén javasolt az ózonozott vízzel való öblögetés.

Tea- illetve kávéfőzéshez használható, ózonozott víz használata esetén az elkészült ital kellemesebb, selymesebb, teltebb ízű.

 

 

Go to top