A Nap által kibocsátott, az emberi szem számára részben látható, részben nem látható elektromágneses sugarakat hullámhosszuk alapján osztályozhatjuk.

IRhullamok

A legrövidebb hullámhosszú gamma- és Röntgen-sugárzást az UV sugárzás követi. Az UV sugárzásnál nagyobb hullámhosszú, ibolya színű fény már az emberi szem által is érzékelhető. Az utolsó, még látható szín a vörös; az ennél magasabb frekvenciájú (infravörös és mikrohullámú) fény az emberi szín számára ismét csak láthatatlan.

A vörösön túl, de még a mikrohullámú sugarakon innen, 0,75-1000 μm között található az infravörös sugárzás. A 3 μm-nél nagyobb frekvenciájú sugarakat hosszúhullámú infravörös sugaraknak nevezzük.

Az emberi test által kibocsátott sugárzás a hosszúhullámú infravörös sugarak tartományába, 4-25 μm közé esik. Ezen a tartományon belül is van egy különleges sáv: 8-14 μm között beszélhetünk növekedési hullámokról. Ezen hullámok elengedhetetlenül szükségesek a sejtek születéséhez, növekedéséhez, regenerációjához, vagyis, ha a növekedési hullámokat kiszűrjük, a sejtek elpusztulnak.

Másként fogalmazva: a növekedési hullámok erősítésével fokozható a sejtszintű regeneráció.

A Iyashi-dome 5-25 μm közötti tartományban, vagyis az emberi test, illetve a növekedési hullámok frekvenciáján sugároz.

Go to top