Dioxin

A dioxin rákkeltő vegyületcsoport, vegyipari melléktermék, mely szerves vegyületek klorid jelenlétében történő égésekor vagy klórtartalmú szerves vegyületek égésekor keletkezik. A dioxin egyike a legveszélyesebb környezeti mérgeknek, mely a ma ismert legsúlyosabb rákkeltő anyagok közé tartozik. A vegyipari fejlődés eredményeképpen ma vegyület jelen van a légkörben, a talajban, a vizekben, és természetesen a tápláléklác minden elemében. Rendkívül lassan bomlik le: felezési ideje az emberi szervezetben hét év!

A japán Shimadzu Techno-Research Inc. bevizsgálta a Iyashi-dome-ot. A kémiai Nobel-díjas Koichi Tanaka vezette vizsgálat során egyebek között megállapítást nyert, hogy a Iyashi-dome használata során a vizsgált személyek testéből 235-470 pikogramm (1 pg = 10 -12 g) dioxin ürült.

Viszonyításképpen: a WHO (Egészségügyi Vlágszervezet) álláspontja szerint az emberi szervezetben a dioxin elfogadható mennyisége 1-4 pg kilogrammonként. Ez egy 75 kilogrammos ember esetében napi 75-300 pg. Vagyis a Iyashi-dome rendkívüli hatékonysággal üríti a szervezetből a dioxint.

Hidroxil-gyök

A hidroxil-gyök az rendkívül toxikus aktív oxigének egyik típusa, mely a stressz eredményeképpen jön létre az emberi szervezetben. A hidroxil-gyök elpusztítja a mitokondriumokat, és károsítja a DNS-t, vagyis közvetetten és közvetlenül is rákkeltő hatású. Ez az egyetlen olyan aktív oxigén - típus, melyet a szervezet egyáltalán nem képes semlegesíteni. Ez kizárólag a szervezetbe külsőleg, mesterségesen bevitt aktív hidrogénnel oldható meg.

A Toyama-i Orvosi Egyetem (Toyama Medical and Pharmaceutical University, Japan) Prof. Kenji Tazawa vezetésével elektrospin-rezonancia vizsgálatnak (ESP) vetette alá a Iyashi-dome-ot, egészen pontosan a berendezés alkalmazása során keletkezett verejtéket. A vizsgálat egyértelműen kimutatta a hidroxil-gyök jelenlétét a verejtékben.

Go to top